Penge online

Sådan får du en god nats søvn

Søvnmangel kan have en negativ indvirkning på vores mentale og fysiske sundhed. Det er vigtigt at finde måder at få nok søvn på. Mangel på søvn har været forbundet med øgede ulykker, hvilket kan føre til fedme, diabetes, hypertension og hjertesygdomme. Det kan også påvirke vores seksualdrift. Dette er nogle tips til at hjælpe med at få den hvile, du har brug for. Du kan føle dig frisk og klar til dagen ved at få otte timers søvn hver nat.

En regelmæssig sengetid er en af de bedste måder, du kan sove bedre på. Din krop og dit sind har begge brug for at få nok søvn. Men hvordan du sover, vil påvirke kvaliteten af dine vågne timer. Du vil være i stand til at sove bedre om natten, hvis du har en konsekvent sengetid og undgår alkohol. Dette vil hjælpe dig med at vågne op opdateret og klar til i morgen. Du kan indstille en alarm til det samme tidspunkt hver dag, hvis du har uregelmæssige søvnmønstre. Du kan tage en pause senere på dagen, hvis du ikke er i stand til at stå op hver morgen på samme tid.

Sluk for telefonens lys to timer før du går i seng for at reducere mængden af lys, du absorberer. Disse enheder udsender blåt lys, som kan forstyrre søvn og undertrykke melatonin. Sluk for elektroniske enheder mindst en time før du går i seng for at gøre det lettere for dig at falde i søvn. Brug et natlys, hvis du ikke kan slukke dem.

Supplerende læsning:

sleepzone.dk

Spis ikke store måltider før sengetid. Undgå store måltider kan holde maven fuld, så det er en god ide at undgå store måltider. Du kan i stedet spise sunde, lette snacks, der holder din mave tilfreds indtil næste morgen. Etablering af en rutine for sengetid er nøglen til en god nats søvn. Det betyder ikke, at du skal stå op på samme tid hver aften, men det er en god idé at etablere en regelmæssig sengetidsrutine. Det er let at gøre, og det vil fungere til sidst.

God søvnhygiejne handler om at skabe et behageligt miljø for hvile. Soveværelset bør ikke være fyldt med for meget lys eller elektroniske enheder, der kan forstyrre din søvn. Det er også vigtigt at holde dit soveværelse køligt og rent. Snorken kan forårsage en forstyrrelse og gøre det svært at få en god nats søvn. En god nats søvn er mulig, når værelset er køligt.

Eksperter er enige om, at et godt soveplads skal være mørkt og køligt. Ifølge en nylig undersøgelse foretaget af National Sleep Foundation foretrækker 73% af amerikanerne et rum, der er lavere i temperatur. Nogle foretrækker nuancer eller en højere alarm. Tal med din læge, hvis du har problemer med at få en god nats søvn. Dette er nogle tips til at hjælpe dig med at få en god nats søvn.